Back to Top

Popsong Nim my mei dy mei

De kinderen van 4 basisscholen hebben samen met zanger Wiebe Kaspers een popsong over de grutto gemaakt, met daarbij een prachtige videoclip.
Het lied gaat over een jongen die op bed ligt en buiten de grutto hoort roepen. De grutto neemt hem mee op reis, leert hem vliegen of… was het toch een droom?

Het lied werd enthousiast ontvangen en al snel met regelmaat gedraaid op Omrop Fryslân Radio.
Eind 2017 hebben de leerlingen een heuse campagne opgezet: ‘Nim my mei dy mei, de Fryske Top 100 yn!’ om met het lied in de Fryske Top 100 terecht te komen.

Zelfs het Jeugdjournaal kwam langs in de Greidhoeke.
Het lied ‘Nim my mei dy mei’ van de Greidebern ft. Wiebe Kaspers was in 2017 de hoogste nieuwe binnenkomer in de Fryske Top 100: een prachtige 8e plaats! Lees daar >hier< meer over!

 

Het ontstaan van het lied ‘Nim my mei dy mei’

De leerlingen van de 4 basisscholen hebben allemaal meegeschreven aan het lied: waar denk je aan bij de grutto en hoe komt het dat hij zich hier zo thuis voelt?
Wiebe Kaspers heeft deze tientallen bijdragen samengebracht tot 1 lied: Nim my mei dy mei.
Het ontstaan van een echte Friese popsong was een feit, een videoclip kon uiteraard niet ontbreken. Jacob Fokkens heeft in de zomer van 2017 samen met alle leerlingen van de 4 basisscholen, Wiebe Kaspers en een reuze grutto een prachtige clip gemaakt.