Back to Top

Prijzen

Greidhoeke goes Onderwijs heeft veel waardering gekregen.
Naast diverse vermeldingen en bekendheid heeft het project ook twee officiële prijzen mogen ontvangen.
In januari 2019 won het project de Friese Onderwijsprijs.
In september 2020 won het project de Nuffic Internationaliseringsprijs.

 

Friese Onderwijsprijs 2019
De Nationale Onderwijsprijs is bedoeld om op een positieve manier aandacht te vragen voor het onderwijs. Om bijzondere projecten in de schijnwerpers te zetten en daarmee te laten zien hoe veelzijdig het Nederlandse onderwijs is. En met hoeveel inzet en enthousiasme er wordt gewerkt. Of het nu gaat om het werken aan betere onderwijsopbrengsten, aandacht voor excellentie, of om een culturele of maatschappelijke activiteit: veel scholen krijgen veel meer voor elkaar dan je op het eerste gezicht misschien zou verwachten en leveren een kunststuk dat vergelijkbaar is met het laten springen van olifanten door hoepels…

De jury was lovend over het project Greidhoeke goes Onderwijs, het juryrapport is >hier< te lezen.

 

 

Nuffic Internationaliseringsprijs 2020
De Nuffic Internationaliseringsprijs is bedoeld voor basisscholen die op een innovatieve manier aan de slag zijn gegaan met wereldburgerschap of vroeg vreemdetalenonderwijs in het Engels, Duits of Frans.

De jury roemt de originaliteit van het project, net als de sterke eigen inbreng van de verschillende scholen en het eigenaarschap van de leerlingen. Lees >hier< de complete bevindingen van de jury.